Het Tower Festival is ook zeer geschikt als bedrijfsfeest! Informeer naar de mogelijkheden en stuur een email naar info@towerfestival.nl
Volg ons ook op: Facebook You Tube


De bands van 2017

OGR (Old, Grey & Restless)

Old Grey & Restless is een coverband uit Son en Breugel. OGR speelt nummers uit de jaren ‘60,  ‘70 en ’80 van de Doobie Brothers, The Monkees, Otis Redding, Aretha Franklin, Etta James en nog veel meer.

Een band van 9 muzikanten die samen vele tientallen jaren muziekervaring hebben en die met ongelooflijk veel plezier al sinds september 2006 als OGR op het podium staan.

OGR speelt nummers van de groten der aarde en geeft daar een eigen draai aan. Naast de juiste muzikale elementen geeft dit ook een forse dosis plezier en energie die bij ieder optreden ook op het podium te zien is.

Organiseer je een feest of festival ….wij maken je geweldige feest nog leuker!

 

NOT Johnny Cash 

A tribute to Johnny Cash & the Tennessee Four 

Cash begon zijn shows altijd met: "Hello, I'm Johnny Cash". Zij zeggen:"Hello, I'm NOT Johnny Cash", vandaar. NOT Johnny Cash brengt de songs van Cash, van 1953 to 2003 met een echte "NOT June Carter" zangeres. 

Dit alles in Cash's basic Chicka-Boom stijl, soms met een moderne groove. 

De band speelt zelfs in gevangenissen; de band heeft namelijk ook de mogelijkheid om het volledige optreden van Cash in gevangenis San Quentin 1969 te spelen. 

Komt aan bod: de Country Cash, de Rocker Cash, de Gospel Cash, de American records Cash. 

Een authentieke, no-nonsense band met muzikanten van hoog niveau die Johnny Cash eren op een indrukwekkende manier

 

Voodoo Chile

A tribute to Jimi Hendrix 

Voodoo Chile is een eerbetoon aan Jimi Hendrix, the Cream en andere blues-rock bands uit de jaren 60 en 70. 

Naast hun “60’s & 70’s tribute” brengt Voodoo Chile ook een “eigen” tribute aan Jimi Hendrix. 

De band geeft een muzikale en bezielde interpretatie van de muziek. De nummers worden niet exact van de "plaat" nagespeeld maar er wordt ook iets eigens aan toegevoegd. Met een line up van slechts gitaar, bas en drums is er veel ruimte voor improvisate, waardoor spontaniteit en muzikale vrijheid ontstaan. 

Kortom een reis in de tijd, zeer herkenbaar, maar ook wel weer verrassend.


Back On Track Joe Cover Band

Een band met enkele muzikanten die in het verleden al eens eerder met elkaar muziek hebben gemaakt.

Na een reünie in 2010 werd besloten de koppen weer bij elkaar te steken en zo ontstond 2 jaar geleden de band Back on Track. Bij de band voegde zich Aad als gitarist en Frits als toetsenman, later dit jaar kwam Jeroen als 2e pianist bij de band en om de band compleet van een geweldige sound te voorzien waren ook Maria en zus Ans, met vol enthousiasme in deze coverband getreden.

Het repertoire van de band bevat het tijdperk van de jaren 60-70, een tijdperk waar musiceren om bezieling ging. Dat is wat de band laat horen met songs van Eric Clapton, Tina Turner, The Free, Golden Earring, Deep Purple,Santana, The Doors, en Joe Cocker, die eens heeft gezegd Never Forget The Old Ones.

De band is met laatst genoemde zeer intensief aan het repeteren om in 2014 klaar te staan om te laten zien en horen wat ze in hun mars hebben.

 

Status Quo Forever.

Status Quo Forever is na een oproep op Facebook van Jeroen Scheepers, in april 2017 opgericht.Van meet af aan waren de ambities duidelijk: zij worden de beste Status Quo tribute van Europa. Vanaf de eerste repetities was het duidelijk dat dat geen loze kreet was. Tot nu is er heel hard gewerkt door de founding fathers van SQF en dat blijft zo. Met lummelen wordt je nooit de beste. Status Quo Forever heeft geen droom. Status Quo Forever heeft een plan.

Status Quo Forever bestaat uit uitstekende muzikanten met jarenlange ervaring. Marcus (Parfitt) Pronk: zang/gitaar (Up to Eleven) Jeroen (Rossi) Scheepers: zang/gitaar (JD Walker) Sjoerd Boom: drums (Jet B en 10 maanden getourd in US) Peter-Jan Mischke: bas (Fitzkin. Support voor Motörhead).

Buiten de muzikale kwaliteiten van Status Quo Forever zorgen zij voor een uitstekend geluid en een uitgebalanceerde licht show.

 

The New Power Revolution A tribute to Prince 

The New Power Revolution is ontstaan uit een wederzijdse liefde voor deze iconische artiest. 

His Royal Badness or the Purple Yoda, The Artist of the Purple One, welke naam je deze man ook geeft, bij de naam Prince weet je dat het garant stond voor muziek,echte muziek!! 

Zijn gedrevenheid op en naast het podium, zijn muzikale genialiteit, entertainer, muliti-instrumentalist, composer en styl-icoon... 

Deze aspecten vind je allemaal terug in deze tributeband die eigenlijk ontstond ter ere van een eenmalige tribute, maar na zijn plotselinge overlijden 

heeft besloten zijn muziek en muzikale boodschappen over te brengen op iedereen die deze man een warm hart toedroeg. 

Scheurende gitaarsolo's, strakke band arrangementen, ruimte voor improvisatie en entertainment is wat je kan verwachten van THE NPR. 

En net zoals het Prince beaamde, NPR gevraagd feestje geslaagd. 

The New Power Revolution speelt niet alleen de grootste hits Purple Rain/Kiss/Cream ed, maar ook die nummers die deze man en zijn Minneapolis-sound in de 80's tot een onmiskenbaar muziekfenomeen maakte, waar artiesten nu nog steeds de vruchten van plukken.