Het Tower Festival is ook zeer geschikt als bedrijfsfeest!
Volg ons ook op: Facebook You Tube


DE TRIBUTES VAN 2024

Tributes in volgorde van de line-up. Zie ook Programma.

Blondie Tribute - Back to Blondie

One way or another, Heart of Glass, Atomic, Maria, Rapture, Call me, Denis. Slechts enkele hits die voorbij komen in de wervelende show van Back to Blondie. Voor de ‘jongens’ én ‘meisjes’ van toen herleven de jaren ’70 en ’80 meteen, tijdens het optreden van deze unieke Nederlandse tributeband. Niet voor niets werden ze verkozen tot beste tribute van Nederland in de landelijke ‘Battle of the Tributebands’. De 5 muzikanten van Back to Blondie kruipen in de huid van de legendarische, nog steeds optredende band. Ze brengen hun shows met enorm veel energie, plezier en creativiteit maar ook met aandacht voor licht, effecten, presentatie én publiek.

Back to Blondie startte in 2015 als project. Door muzikanten met liefde voor de authentieke sound van de New Yorkse band. Maar zij bleken niet de enigen met passie voor Blondie. Een hele grote groep muziekliefhebbers blijkt toch stilletjes verliefd te zijn (geweest) op Debbie Harry. En had misschien wel een of meerder posters boven zijn of haar bed hangen. Maar ze kennen achteraf ook veel meer dan dat ene deuntje. Voor wie het even niet meer precies weet: In 1974 richtten Chris Stein en Deborah Harry de band Blondie op en Andy Warhol bedenkt het uiterlijk van Debbie. Nadat de band in 1978 in Europa doorbreekt met het Buddy Holly-achtige nummer ‘Denis’ (Plastic Letters) volgen de albums ‘Parallel Lines’, ‘Eat to the beat’ en ‘Autoamerican’. Hiermee vestigt de van oorsprong punkrockband definitief haar naam en scoren ze vele wereldhits. Na een periode van afwezigheid komt de band in 1999 terug en scoort met het nummer Maria meteen een nummer 1 hit. Nog steeds tourt Blondie de wereld rond.


Sideline Coverband 

Sideline is een 7 koppige band waarvan diverse leden al meer dan 25 jaar actief zijn in de muziekscene van amusement-, en covermuziek. De huidige samenstelling is tot stand gekomen uit muzikanten die een nieuwe weg wilde inslaan door muziek te brengen waar ook hun echte passie ligt. Zangeres Anuska (o.a. van Eclips en Far From Over) en Zanger Antwan (o.a. van Eclips) weten met hun stem en enthousiasme binnen de kortste tijd de aandacht van het publiek te trekken en nemen het publiek mee in 40 jaar Nederlandse en internationale pop-rock geschiedenis van de top 2000.

Bassist Anton (ex Jump, ex Bliss) zorgt voor de basis van de band. Toetsenist Patrick (ex Truss Rod) en solo-slaggitarist Eric (ex Basic) kennen elkaar al vanaf hun jeugd en zijn na wat omzwervingen weer samengekomen. Drummer Willem is jarenlang orkestleider geweest van Brasilandos en wilde uiteindelijk de stokjes weer in eigen hand nemen en legt samen met de bassist de basis, versterkt door hun overweldigende sound. Slaggitarist Ad is de veteraan van de band en zijn muzikale roots liggen al in de 60’s, waar zijn strakke gitaarslag is ontstaan. Geïnspireerd door internationale en Nederlandse pop en rock krakers uit de 70’s, 80’s, 90’s, 00’s, hebben we ons weg weten te zetten als een enthousiaste coverband waar muzikaliteit en plezier hoog in het vaandel staan.

Sideline Coverband, your trip through memory lane !!!


Status Quo Tribute - Status Quo Forever 

Status Quo, ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rockband waarvan de muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie- en boogiewoogiestijl. De band heeft meer dan 60 hits in het Verenigd Koninkrijk behaald, meer dan welke andere rockband ook (maar liefst 22 singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk). De band heeft een eigen kenmerkende stijl van weinig akkoorden, makkelijke teksten en een stevig ritme en had wereldwijd grote hits met onder andere Mean Girl, Paper Plane, Caroline, Down Down, Break the Rules, Whatever You Want, Rockin’ All Over the World, The Wanderer en In the Army Now. De grootste hit had de band in 1975 met de liveversie van Roll over lay down, van het album Hello! (1973).

Status Quo Forever (SQF) is na een oproep op Facebook in april 2017 opgericht en bestaat uit uitstekende muzikanten met jarenlange ervaring. Van begin af aan waren de ambities helder: de beste Status Quo Tribute van Europa worden. Al tijdens de eerste repetities was duidelijk dat dit geen loze belofte was en is er heel hard gewerkt door de muzikanten van Status Quo Forever. Met lummelen wordt je immers nooit de beste! Status Quo Forever heeft geen droom, Status Quo Forever heeft een plan!


Kensington Tribute - Rivals 

Rivals vernoemd naar het album waarmee Kensington in 2014 definitief doorbrak in Nederland, brengt de echte Kensington beleving én sound die al een groot succes is gebleken op grote festivals, in de Ziggo Dome en zelfs in de Johan Cruijff ArenA.

Rivals rijgt grote Kensington-hits als All for nothing, Home Again, Do I Ever, Streets, Riddles en War in rap tempo aan elkaar en zorgt daarmee voor een feest van herkenning. Ook andere spectaculaire nummers zoals Regret, Words You Don’t Know en Perfect Family Day komen voorbij, net als onder meer Bats en What Lies Ahead van het laatste Kensington-album Time. Laat je verrassen door de enige tributeband van een van Nederlands succesvolste bands ooit!


The Eagles Tribute - American Coast Experience 

De zes leden van American Coast Experience stonden de afgelopen decennia op zowat elk podium en festival dat ons land rijk is. Op het Ploegfestival in Bergeijk speelden ze voor het eerst samen als band een knallende set van The Eagles. Dat was zo'n doorslaand succes dat besloten werd daar een vervolg aan te geven. Op het Tower Festival zullen ze daarom de grootste hits van The Eagels ten gehore brengen.


Spectaculaire Slotact

Nadere info volgt zo spoedig mogelijk! 1  1  1  1  1