Het Tower Festival is ook zeer geschikt als bedrijfsfeest!
Volg ons ook op: Facebook You Tube


De tributes van 2019

Tribute (naam van uitvoerende band)

Big Band Son en Breugel (Big Band Son en Breugel)

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd er binnen de toenmalige fanfare "Pro Honore et Virtute" door verschillende leden gesproken over het samenstellen van een Big Band. Big Bands waren in die tijd erg populair. In 1981 hebben Rien van de Ven en Wil van der Zanden de uitdaging op zich genomen om leden uit de fanfare en daarbuiten te benaderen en hebben de "Big Band Son en Breugel" geformeerd.
Eenvoudig begonnen met muzikanten, waarvan de meeste geen enkele ervaring hadden met Big Band muziek, zijn we in de loop van de tijd uitgegroeid tot een echte Big Band met vele bekende jazzmuzikanten uit de regio Eindhoven.
Niet minder dan 21 muzikanten met een gevarieerde muzikale achtergrond, onder leiding van Rien van de Ven, na 2001 Cees van de Ven en na 2004 Richard Beeren zorgden voor een volledig Big Band bezetting, die d.m.v. originele arrangementen, gepaard aan een groot improvisatievermogen, oude stijl, jazz, pop en klassiek op een unieke wijze aan elkaar wisten te koppelen en ten gehore wisten te brengen.

Sinds de oprichting in 1981 onder de naam "Big Band S&B" en van 1990 tot 1993 onder de naam "HCS Big Band" heeft de "Big Band Connection" twee CD's op de markt gebracht. De band veroverde buiten nationale ook internationale bekendheid door optredens o.a. in België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en het voormalig Tsjechoslowakije.
De Big Band uit Son en Breugel stond garant voor een aantal muzikale en swingende uren Big Band muziek van topklasse.
De variatie in stijlen maakte het orkest uitermate geschikt voor allerlei gelegenheden, waar een goed stuk muziek op prijs werd gesteld.
In 2010 is besloten de Big Band (toen onder de naam Connection) op te heffen.

Maar het éénmalig optreden op zaterdag 18 november 2017 in het Vestzak Theater maakte zoveel indruk, dat direct overleg werd opgestart om, met het oog op de 75 jarige viering van de bevrijding, het Tower Festival in 2019 te openen als schakel tussen de jaren '40 en '60.


Janis Joplin (Nothing Left To Lose)

Binnenkort meer over deze nieuwe band uit Son e.o.


Santana (Fuente del Ritmo)

Fuente del Ritmo betekent "Bron van Ritme'' en past uitstekend bij waar wij voor staan. Onze 9 koppige, super enthousiaste band is in September 2017 opgestart met primair als doelstelling een Tribute Band te vormen die de wereldwijd geliefde muziek/hits van Carlos Santana and Friends zoveel mogelijk met dezelfde drive, passie en sound weet neer te zetten.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Fuente del Ritmo.


Joe Cocker (Back on Track Joe Cover Band)

Een enthousiaste 9-koppige band met een 10e bandlid in de persoon van een eigen geluidsman. Een band die voor de Joe Cocker-fans een onvergetelijk optreden neerzet.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Back on Track Joe Cover Band.


Crosby, Stills, Nash & Young (...)

Crosby, Stills & Nash (CSN) was een Amerikaanse-Britse supergroep die folkrockmuziek  speelde. De leden waren David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash , en wanneer zij werden geflankeerd door Neil Young  werd de groep Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) genoemd.

De band ontstond aan het einde van de jaren zestig en stond bekend om de complexe zangharmonieën van de leden, hun tumultueuze onderlinge verstandhoudingen en hun politiek activisme. Voor velen golden zij als de verpersoonlijking van de hippiecultuur . Bekende nummers zijn Teach Your Children, Ohio en Our House.

Hun eerste succes behaalden ze in 1969 met het album Crosby, Stills & Nash, gevolgd door een tournee. Later dat jaar kregen ze als CSNY hun vuurdoop op het festival in Woodstock en brachten ze als viertal het album Déja Vu uit. In 1970 viel de groep uiteen na drank- en drugsproblemen en gingen de leden alle vier hun eigen weg.

Deze scheiding duurde vier jaar; toen begonnen ze aan een succesvolle tournee door de VS en Engeland. Na die tour eisten onderlinge problemen opnieuw hun tol en gingen de musici verder als duo's of solo, waarna ze later weer als trio of kwartet bijeenkwamen. Dit proces herhaalde zich een aantal malen, met een laatste gezamenlijk optreden van CSNY in 2013 en van CSN in 2015. In 2016 deelde Nash in interviews mee dat het doek voor de groep definitief gevallen was.


 1  1  1