Het Tower Festival is ook zeer geschikt als bedrijfsfeest!
Volg ons ook op: Facebook You Tube


De tributes van 2022

Tributes in alfabetische volgorde. Zie ook Programma.

Alquin tribute ,The Alquin Project, is een projectband met muzikanten uit de Kempen die allen in bestaande bands spelen en bij elkaar gekomen zijn door een gezamenlijke liefde voor een klassiek album uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, namelijk het album "Nobody Can Wait Forever" van Alquin. Dit album is in 1975 uitgekomen en bleek toen al een opvallend modern album met complexe, melodieuze en vooral pakkende muziekstukken die in de alternatieve en rockhoek van de toenmalige jeugd geliefd was en dat nog steeds is. Het idee om dit album integraal te gaan spelen bestond al een tijdje en in 2021 is een aantal muzikanten bij elkaar gekomen om dit project te gaan verwezenlijken. Het enthousiasme om dit minitieus te gaan naspelen was al snel overgebracht aan de rest van club en zo is The Alquin Project ontstaan. We hebben ons allemaal tot in alle details van de muziek gestort en zo is een bijna perfecte set ontstaan die het album vanaf het eerste tot en met het laatste nummer precies naspeelt. De kenners van het album zullen zich in de seventies wanen, zodra ze de imposante intro met de originele Hammondsound en de gierende gitaar horen en de doorleefde stem van de zanger nummers als 'Wheelchair Groupie' en 'Farewell Miss Barcelona' horen zingen.

The Alquin Project is:
Thomas Vannisselroij - Vocalen en percussie
Jan Paul Barentsen - Gitaar
Lambert Rombouts - Hammond, backing vocalen
Jacobien Jansen - Saxofoon, dwarsfluit
Roger van Bentum - Basgitaar
Jan P. Prins - Drums
Sonja van Vonderen - Backing vocalen en percussie


Coldplay tribute ,The Scientists, vernoemd naar een van hun grootste hits, is een groep van 4 muzikanten uit Midden-Limburg met een en dezelfde liefde: Coldplay. Wat ooit begonnen is als een kleine try-out is uitgegroeid tot een band die er volledig voor wil gaan. Muzikanten met stuk voor stuk de nodige podiumervaring maakt The Scientists een zeer sterke tribute band. De band neemt je mee van de beginjaren van "Parachutes" tot aan het nieuwste album "A Head Full Of Dreams". Alle elementen komen voorbij in een zeer energieke set met een volledige lasershow. Dit alles maakt The Scientists dan ook een van de beste Coldplay tribute bands op dit moment. A must see for every Coldplay fan!


Deep Purple tribute, Stormbringer,is de meest authentieke Deep Purple tribute band in Nederland en zeker die met de meeste power! De band bestaat uit gelouterde muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor classic rock en Deep Purple in het bijzonder! Een herschepping van het beeld en geluid van Deep Purple met geweldig zelfvertrouwen en sublieme technische uitvoering. Met oog voor detail van het origineel, maar tegelijkertijd met een energieke en denderende uitvoering van legendarische songs als Highway Star en Burn en het zinderende en meeslepende Mistreated en Child in Time. Stormbringer beschikt met het DP repertoire over enkele van de meest fantastische stukken rock- muziek die ooit zijn gemaakt, inclusief de meest bekende riff aller tijden in het onovertroffen en onvergelijkbare ‘Smoke on the Water’. Een typische Stormbringer set weerspiegeld het hele spectrum van Deep Purple, vanaf de eerste hit ‘Hush’ uit 1968 tot aan de verrassende reünie van de klassiek MK II line up van 1984. Ongeacht welke versie van Deep Purple je voorkeur heeft, de Mark I Line up ( Rod Evans & Nick Simper), MK II (Ian Gillan & Roger Glover), Mark’s III & IV (Glenn Hughes, David Coverdale & Tommy Bolin) met Stormbringer zul je versteld staan van de directe, pure brutale rockkwaliteit waar Deep Purple voor stond. Bij Stormbringer is het Deep Purple materiaal in veilige handen en de ongeëvenaarde heroïsche muziek is nog steeds een genot om mee te maken in een uitvoering met de power die was bedoeld toen het werd geschreven. Klassieke rock verdient een klassieke en authentieke tribute, krachtig, ontroerend, verpletterend!


Fleedwood Mac tribute, Mirage, five passionate musicians with a common love for the music of FLEETWOOD MAC are united on a mission to revitalize the Golden Hits of Yesteryear. Don’t we all remember?!
The top hits of old such as the legendary LP ( oh yes !! ) RUMOURS ! The instantly recognisable Stevie Nicks-sound in DREAMS, RHIANNON and SARAH capturing your imagination. Mysterious flamboyant attire and top hats, beautiful songs by Christine McVie such as SONGBIRD and YOU MAKE LOVIN’ FUN, but also emotionally driven compositions such as THE CHAIN and TUSK are a feast for eye and ear. Rock-classics like DON’T STOP and GO YOUR OWN WAY, along with a selection of the finest blues songs of the Peter Green-era will all pass by in this 90+ minute tribute show.
The strong lead vocal qualities of each individual member guarantee both a varied program and the beautiful harmonies inherent to the music of FLEETWOOD MAC. Thanks to a top class line-up of seasoned pros including former Wild Romance drummer Gus Genser, bassist Joyce van den Hoorn, keyboardist Louise van de Sande Bakhuyzen, guitar player Dominik Sprenger & singer Chaja van der Heide you’ll imagine yourself travelling back in time and SECOND HAND NEWS will certainly not sound second hand!


Santana tribute, Fuente del Ritmo, (betekent "Bron van Ritme") bestaat uit 8 man, super enthousiaste band is eind 2017 opgericht met als primaire doelstelling een Tribute Band te vormen die de wereldwijd geliefde muziek en hits van Carlos Santana and friends zoveel mogelijk met dezelfde drive, passie en sound weet uit te stralen. Latin Rock dus, waarbij stilstaan geen optie is. Zuid Amerikaanse en Afrikaanse ritmes op conga's, timbales, bongo's en allerlei kleine percussie-instrumenten smelten samen met stevige rock beats op drums, ondersteund door een steady bass line waar passionele keyboard en gitaar solo's als een latin saus met funky kruiden en zwoele jazz smaakmakers, overheen gegoten wordt.


Toto tribute, TOTOLICIOUS, is terug. De band keert na een aantal rustige jaren terug in de bezetting waarin het voor het laatst in 2015 speelde en waarmee de band in 2010 de finale van de Clash of the Coverbands behaalde. De gangbare en lekker in het gehoor liggende pop/rockmuziek van Toto wordt live uitgebreid met intro’s, outro’s, solo’s en verrassende wendingen. Dat maakt het geheel tot een muzikaal spektakel in de breedste zin van het woord waar je absoluut bij moet zijn geweest! Uiteraard speelt TOTOLICIOUS alle hits en een selectie van de beste nummers uit het ongelooflijke Toto-repertoire. Rosanna, Stop Loving you, Pamela, Hold the line, Africa en nog veel meer. Alle grote Toto hits zijn vaak op verschillende radiozenders te beluisteren. TOTOLICIOUS neemt je mee in een reis door alle hits en meer! 1  1  1  1  1