Het Tower Festival is ook zeer geschikt als bedrijfsfeest!
Volg ons ook op: Facebook You Tube


De tributes van 2019

Tribute (naam van uitvoerende band)

Big Band Son en Breugel (Big Band Son en Breugel)

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd er binnen de toenmalige fanfare "Pro Honore et Virtute" door verschillende leden gesproken over het samenstellen van een Big Band. Big Bands waren in die tijd erg populair. In 1981 hebben Rien van de Ven en Wil van der Zanden de uitdaging op zich genomen om leden uit de fanfare en daarbuiten te benaderen en hebben de "Big Band Son en Breugel" geformeerd.
Eenvoudig begonnen met muzikanten, waarvan de meeste geen enkele ervaring hadden met Big Band muziek, zijn we in de loop van de tijd uitgegroeid tot een echte Big Band met vele bekende jazzmuzikanten uit de regio Eindhoven.
Niet minder dan 21 muzikanten met een gevarieerde muzikale achtergrond, onder leiding van Rien van de Ven, na 2001 Cees van de Ven en na 2004 Richard Beeren zorgden voor een volledig Big Band bezetting, die d.m.v. originele arrangementen, gepaard aan een groot improvisatievermogen, oude stijl, jazz, pop en klassiek op een unieke wijze aan elkaar wisten te koppelen en ten gehore wisten te brengen.

Sinds de oprichting in 1981 onder de naam "Big Band S&B" en van 1990 tot 1993 onder de naam "HCS Big Band" heeft de "Big Band Connection" twee CD's op de markt gebracht. De band veroverde buiten nationale ook internationale bekendheid door optredens o.a. in België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en het voormalig Tsjechoslowakije.
De Big Band uit Son en Breugel stond garant voor een aantal muzikale en swingende uren Big Band muziek van topklasse.
De variatie in stijlen maakte het orkest uitermate geschikt voor allerlei gelegenheden, waar een goed stuk muziek op prijs werd gesteld.
In 2010 is besloten de Big Band (toen onder de naam Connection) op te heffen.

Maar het éénmalig optreden op zaterdag 18 november 2017 in het Vestzak Theater maakte zoveel indruk, dat direct overleg werd opgestart om, met het oog op de 75 jarige viering van de bevrijding, het Tower Festival in 2019 te openen als schakel tussen de jaren '40 en '60.


Janis Joplin (A Night with Janis)

A night with Janis. Een kijkje in het roerige leven van Janis Joplin, een muzikale zoektocht tijdens de roerige 60’s zoals zij het zelf beleefde ………….Zangeres Joyce van der Sangen en haar band o.l.v. Bram Smeele gingen op zoek naar de roots van Janis en nemen je mee in haar korte leven met haar overweldigende carrière. Grote hits als 'Me & Bobby McGee', 'Piece Of My Heart', en 'Mercedes Benz' komen allemaal voorbij. Laat je verrassen.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van A Night with Janis.


Santana (Fuente del Ritmo)

Fuente del Ritmo betekent "Bron van Ritme'' en past uitstekend bij waar wij voor staan. Onze 9 koppige, super enthousiaste band is in September 2017 opgestart met primair als doelstelling een Tribute Band te vormen die de wereldwijd geliefde muziek/hits van Carlos Santana and Friends zoveel mogelijk met dezelfde drive, passie en sound weet neer te zetten.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Fuente del Ritmo.


Joe Cocker (Back on Track Joe Cover Band)

Een enthousiaste 9-koppige band met een 10e bandlid in de persoon van een eigen geluidsman. Een band die voor de Joe Cocker-fans een onvergetelijk optreden neerzet.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Back on Track Joe Cover Band.


Crosby, Stills, Nash & Young (Her Majesty)

Jelle Paulusma (1965) 
Gitaar en zang
Jelle Paulusma is een songschrijver, zanger en multi-instrumentalist die in de jaren 90 faam verwierf met zijn band Daryll-Ann (1988-2004), waarmee hij zes studio albums opnam en (inter)nationaal tourde. Zo deelde hij het podium onder meer met de Smashing Pumpkins, The Verve, Pavement, Counting Crows en Van Morrison. Na het uiteenvallen van Daryll-Ann ging Paulusma zijn eigen weg en kwam hij met een experimentele, donkere solo-plaat, getiteld Here We Are (2006). Zijn tweede studio-album iRECORD (2008), een album met een uitgesproken sixties/westcoast-pop feel, werd lovend ontvangen. In februari 2011 zag zijn derde solo-album Up On The Roof het licht, volgens critici zijn beste plaat tot dan toe. Het daaropvolgende album Pulling Weeds (2014), een plaat die wat ruiger is dan we van de man gewend waren, werd wederom bejubeld en door dagblad Het Parool uitgeroepen tot Nederlandse rockplaat van het jaar. Op dit moment is Paulusma bezig met zijn vijfde solo-album en naast zijn eigen werk, schrijft hij ook muziek voor reclames en documentaires. Dat Paulusma sinds vorig jaar is toegevoegd aan de bezetting van Her Majesty is overigens niet heel verwonderlijk: Paulusma ziet Neil Young als zijn grote leermeester en is meermaals geroemd om het feit dat zijn stem kan klinken als die van Young.

Bertolf Lentink (1980) 
Zang, gitaar, pedal steel

Bertolf Lentink is een singer, songwriter en multi-instrumentalist uit Zwolle. Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek; zijn vader was naast CSNY-fan een groot Bluegrass-liefhebber en Bertolf nam al in zijn zesde levensjaar de gitaar ter hand. Daarna volgden instrumenten als banjo, mandoline en dobro. In 2005 studeerde Bertolf af aan het conservatorium en van 2007 tot 2008 maakte hij als gitarist en backing vocalist deel uit van de band van Ilse DeLange, om daar in 2011 nog eenmaal terug te keren voor een concert in het Gelredome. In 2008 begon hij zijn solo-carriere met de single 'Another Day', die het tot de bovenste regionen van de hitlijsten schopte. In 2009 verscheen zijn debuutalbum 'For Life' en speelde hij op grote festivals als Lowlands en Concert at Sea. In 2010 verscheen zijn tweede album "Snakes & Ladders" waarvoor hij een Zilveren Harp ontving en werd genomineerd voor een Edison-award. Het album "Bertolf" verscheen in 2012 en bevatte onder andere de song "Mary" die hem airplay opleverde op zowel Radio 2 als 3FM. Ook voor dit album viel hem een Edison-nominatie ten deel. Samen met Kasper van Kooten tourde Bertolf in 2013 langs de theaters met het programma "Harde Noten", gevolgd door een uitgebreide theatertournee over The Beatles met tributeband "Her Majesty". In 2014 verscheen het bandalbum "Color Reporters", een samenwerking tussen Bertolf en Bas Wilberink. In September 2015 kwam zijn vierde solo-album "First & Then" uit, dat lovende recensies ontving en waarvan de single "Jericho" afkomstig is.

Diederik Nomden (1975) 
Gitaar, toetsen, zang

Diederik Nomden is sinds 1996 actief als muzikant. Via zijn eerste band Redivider kwam hij terecht bij bands als Johan en Daryll-Ann. Met deze bands speelde hij o.a. op Pinkpop en Lowlands en hij tourde met hen door Nederland, Duitsland en de VS. Daarna was Diederik jarenlang de vaste toetsenist in de band van Ellen ten Damme, met wie hij meerdere malen op de Parade stond. Ook was Nomden als gitarist actief bij o.a. Bertolf en awkward i. In 2012 maakte hij een uitstekend ontvangen soloplaat onder de naam Royal Parks. De single 'She' werd met grote regelmaat gedraaid op radio 1 en 2. Hij speelt momenteel in de liveband van Jelka van Houten, en is ook toetsenist/gitarist/zanger bij The Analogues. Daarnaast is Diederik als songschrijver en sessiemuzikant actief. Op de recente albums van Douwe Bob, Lucas Hamming en Jelka van Houten staan co-writes van hem, terwijl hij op de laatste platen van Ellen ten Damme en Yorick van Norden toetsenpartijen verzorgt. Ook zingt hij backing vocals op het album 'First and then' van Bertolf.

Bauke Bakker (1979)
Drums, zang

Bauke Bakker staat bekend als beste “zingende drummer” van Nederland. Bauke combineert drummen en zingen op onnavolgbare wijze. Kenmerkend daarbij zijn zijn virtuositeit, overgave, veelzijdigheid en zichtbare passie. Hij is een veelgevraagd musicus. Op jonge leeftijd bleek al dat Bauke zowel ritmisch als melodisch veel talent had, en de stap naar professioneel muzikantschap lag voor de hand. In 2004 studeerde hij op drums af aan het conservatorium. Sindsdien boekt hij in binnen en buitenland grote successen en is hij zeer druk bezet. Bauke nam platen op met o.a. Soundsurfer, 16Down, Cool Genius, Bertolf, en speelde in de begeleidingsbands van vele artiesten, waaronder Krystl, Loïs Lane en Jeroen van der Boom. Hij is sinds jaren vaste begeleider bij oud studiegenoot Bertolf, en wordt daarnaast vaak ingehuurd als muzikaal leider in allerlei projecten. In 2011 werd Bauke in de Slagwerkkrant vermeld als één van de nieuwe lichting Nederlandse topdrummers. Naast zijn werk als uitvoerend musicus geeft Bauke vakles drums en bandcoaching op ArtEZ Conservatorium Zwolle.

Dirk Schreuders (1977) 
 
Bas, zang
Dirk is al jaren actief binnen de muziekwereld. Al vanaf jeugdige leeftijd speelt hij in veel verschillende bandjes. Tegenwoordig is hij actief als bassist/contrabassist/ banjoïst/zanger in o.a.: Bertolf, Esther Groenenberg, Doe Maar Na, Her Majesty en Erwin Nyhoff. Dirk is als docent verbonden aan de popschool Harderwijk en heeft een lespraktijk aan huis in Zwolle.


 1  1  1  1